KETEBE Hat Sanatı, Ünlü Hattatlar, Hat Sanatkârları ve Eserleri
KETEBE Hat Sanatı, Ünlü Hattatlar, Hat Sanatkârları ve Eserleri

Mümtaz Seçkin Durdu


Doğum Tarihi H. 1377-1378
M. 1958
Doğum Yeri Tirebolu

Fotoğraflar

Sanatkâr Hakkında

1958 senesinde Tireblolu’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Zonguldak’da tamamladı.

Hatsanatı ile lise döneminde ilgilenmeğe başladı.  Onun bu ilgisi Kuran-ı Kerim-i okumaya başlaması ile oldu. Üniversite yıllarında da onun devam eden bu ilgisini gören arkadaşları Hattat Hamitd’den icazetli olan Mustafa Acet ile görüşmesini tavsiye ettiler. Bu tavsiye üzerine Mustafa Acet’le görüşen Mümtaz Durdu bir sene boyunca haftada bir kez olmak üzere rîka ve nesih meşketti. 

1980 senesinin sonlarında Hasan Çelebi ile meşke başladı. Bir dönem bazı nedenlerden dolayı hocasından uzak kalmış, fakat bu sürede de kendi gayretiyle yazıya devam etmiştir. Daha sonra 1994 senesinde yeniden Hocası Hasan Çelebi ile kaldığı yerden çalışmaya devam etmiştir. 1995 senesinde Erzurum’dayken icazetini (sülüs-nesih) Hasan Çelebi’den almış bulunmaktadır.

1996 senesinde Erzurum’dan İstanbul’a taşınan Hattat halen  İstanbul’un Avrupa yakasında Kocamustafapaşa’ da ikamet etmektedir.  Hattat, kendi yazılarıyla devlet destekli yurt dışı ve yurt içinde düzenlenen karma hat sergilerinde ve Hüsn-i Hat ile ilgili çeşitli faaliyetlere iştirak etmektedir.

Eserleri

Talebeleri

Zeki Seyidoğlu
Hüsn-i Hat
Said Abuzeroğlu
Hüsn-i Hat
no image
Nibras Saif
Hüsn-i Hat
no image
Ahmet Emir Akbulut
Hüsn-i Hat
Abdurrahman Hasan İbrahim es-Saidi
Hüsn-i Hat
Abdul Wahab Ali Hasan Saif
Hüsn-i Hat
Abdulhamit Dündar
Nesih

Faaliyetler