KETEBE Hat Sanatı, Ünlü Hattatlar, Hat Sanatkârları ve Eserleri
KETEBE Hat Sanatı, Ünlü Hattatlar, Hat Sanatkârları ve Eserleri

Erol Balcı


Fotoğraflar

Sanatkâr Hakkında

        1973 yılında Rize`de doğdu.

Körfez Meslek Lisesinden mezun oldu.2004 yılında İl Kültür Müdürlüğünün Hat kursuna katılıp Rık`a yazısını Dr. Uğur İnan’dan meşk ederek Hüsn-i Hat ile tanıştı. 2005 yılında Kocaeli Bilim Kültür Sanat Derneği bünyesinde  Doç.Dr.Mehmet MEMİŞ hocadan Sülüs, Nesih yazı meşk etmeye başladı. istikrarlı bir çalışma düzeniyle hocamızın asistanlığına başladı. 2008 yılından beri GESMEK, BKS Derneği 2012’den beri Pendik Uluçınar Vakfı ve Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi’nde Hüsn-i Hat hocalığı vazifesini ifa etmektedir.

    Hattat Doç.Dr. Mehmet MEMİŞ hocamızdan, Zilhicce 1435’de İcazetnamesini almaya hak kazanmıştır. İcazetname ile birlikte Hocasının yakıştırması ve takdiri ile İmzasında DAİ (dua eden) mahlasını kullanmaktadır.2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Belgesi almıştır. Celi Talik ve Celi Divani yazılarını Mustafa Parıldar’dan Meşk etmektedir.

  2015 Aralık ayında Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından görevli KATAR’da Hat Çalıştay’ına iştirak etmiştir.

   Dört tanesi yurtdışı, bir adet kişisel ve  yurdumuzun çeşitli illerinde karma sergilere iştirak etmiştir. Kuruçeşme Merkez, Çayır ova Merkez, Fatih Kuba Camilerinde yazıları bulunmaktadır.  Evli ve dört çocuk babasıdır.

Eserleri

Hocaları

Mehmet Memiş
Hüsn-i Hat
Mustafa Parıldar
Celi Talik

Talebeleri

Billur Koçbay Gülbaş
Hüsn-i Hat

Faaliyetler