KETEBE Hat Sanatı, Ünlü Hattatlar, Hat Sanatkârları ve Eserleri
KETEBE Hat Sanatı, Ünlü Hattatlar, Hat Sanatkârları ve Eserleri

Füsun Akşamoğlu Dolaş

Hattat
Doğum Tarihi H. 1395-1397
M. 1976
Doğum Yeri Gaziantep

Fotoğraflar

Sanatkâr Hakkında

 1976 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te, üniversite öğrenimini ise Ankara Gazi Üniversitesi Giyim Endüstrisi ve Giyim Sanatları Eğitimi Öğretmenliği Moda Tasarım alanında tamamladı. 

          

 İlk Hüsn-i Hat sanat bilgilerini 2008 yılında Gasmek’te (Gaziantep meslek edindirme kursu) Rika, Nesih ve Sülüs yazı alanlarında 1 yıllık eğitim aldı. 2009 yılında Arif YÜCEL hoca ile tanışıp 4 yıl boyunca Gaziantep ve Kahramanmaraş illeri arası gidiş geliş yaparak Nesih ve Sülüs dersleri aldı. Sağlık sebebiyle ara verdiği Hüsn-i Hat derslerine 2014 yılında İstanbul’da yaşayan Reis-ül Hattatin Hasan ÇELEBİ ve onun talebesi olan Ferhat KURLU hocaların kendisini talebeliğe kabulü ile yeniden başladı. Gaziantep İstanbul illeri arasında gidiş geliş yaparak eğitimini klasik usulde Nesih, Sülüs ve Celi Sülüs alanlarında tamamlayıp 2020 yılında icazet alıp hattatlar silsilesine dâhil oldu.       

          

 Balıkesir Kent Konseyi’nin 2021 yılında düzenlemiş olduğu ‘Sanatın On hali’ yarışması Hüsn-i Hat dalında hazırladığı celi sülüs eser ile Türkiye birinciliğine layık görüldü. 2022 yılında Gaziantep’te Hüsn-i Hat Sanatında İstanbul-Gaziantep Buluşması –VİSAL isimli sergisini hocası Ferhat Kurlu ile açtı. Aynı yıl Gaziantep Havalimanı Cami’nin hat yazılarını hazırladı. Peygamber Efendimizin (sav) sahabelerinden Hz.Ukkaşe (r.a) türbesi için eserler yazdı. Yine aynı yıl Bursa’da  ‘Nokta’dan Hakikate- Hasan Çelebi ve Talebeleri Hüsn-i Hat sergisine eserleriyle katılan sanatçı özel koleksiyonlara pek çok eser ve Hilye-i Şerif hazırlamıştır.  

       

  Milli Eğitim Bakanlığı’nda halen öğretmen olarak görev yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk annesidir.

Eserleri

Hocaları

Hasan Çelebi
Hüsn-i Hat
Arif Yücel
Hüsn-i Hat
Ferhat Kurlu
Hüsn-i Hat

Faaliyetler